Petzl Night Trail 25 km

Hardlopen 0 Comments

In het donker slingeren door de omgeving van Bergschenhoek. Pittige tocht en met name op het eind de nodige hoogte meters. Ik vond het met name mentaal een uitdaging doordat je in het donker en met een lamp op je hoofd heel beperkt ben in wat je ziet. Door het vele slingeren weet je niet meer of de lampen die je ziet van andere lopers een pad is waar je geweest bent, of nog naar toe moet.

Petzl Night Trail gelopen in 2:51 uur, met name de laatste 5 km waren zwaar.

Goede start, pittig slot

Over de eerste 20 km ben ik tevreden, dat liep lekker, ik kon redelijk mijn doelsnelheid van 10 km/u vasthouden, zat er tot de drankpost op 16 km zelfs iets boven. De laatste 5 km vielen me tegen, het venijn zat duidelijk in de staart. Daar hebben we nog aardig wat hoogtemeters gemaakt over met name gras/modderbulten. Op 3 km voor het einde kun je de finish zien en horen. Je maakt er dan nog een hele lus omheen. Dit wist ik van tevoren, maar toch viel het tegen.

Hoewel ik graag de laatste vijf kilometer wat sneller had willen zijn ben ik tevreden met mijn resultaat. Een goede training op weg naar Alpe d’HuZes.

Schoen verloren

Bijna aan het eind was nog een erg modderig stuk. Waar ik altijd al bang voor was gebeurde, één schoen bleef steken in de modder. Sta je ineens met een sok in de modder op zoek naar je schoen. Je voet weer in je schoen krijgen viel ook tegen, gelukkig was het nog maar een paar honderd meter tot de finish.

Ik kijk tevreden terug op deze trail. MudSweatTrails bedankt voor de organisatie, ik heb genoten.