Dag 18

Hardlopen 0 Comments

Op 19 oktober ben ik begonnen aan een nieuwe reeks elke dag hardlopen en inmiddels zit ik op dag 18. De trigger om hiermee te starten was een radio interview met JanWillem Nieboer die op 20 oktober zijn 1000-ste dag zou gaan lopen. Hij zei: “Je hebt zo nooit meer het gevoel:, ‘was ik maar wezen lopen, of had ik maar …’ Je gaat gewoon.” De regel is dat je iedere dag minimaal 1 mijl (1,6 km) loopt. Dat hielp mij om er weer eens aan te beginnen.

Afgelopen jaar heb ik het ook eens gedaan en twee jaar geleden ook. Het is dus niet helemaal nieuw voor me. Het verschil is wel dat ik toen beter in conditie was dan dat ik nu ben. JanWillem zei daarover dat je vooral niet ineens heel veel meer moet gaan lopen. Dus ik heb de afgelopen tijd ook vaak een 2 à 3 km gelopen. Mentaal voel je je echter meteen een stuk beter. Doordat je iedere dag gaat is de drempel om te gaan ook veel lager, zeker als je ook weet dat je ook gewoon een kwartiertje op half tempo kunt gaan lopen. Daarmee is mijn doel om weer te beginnen bereikt.

Met iedere dag lopen hoop ik ook te bereiken dat mijn conditie weer beter wordt. Ik loop nu nog veel korte afstanden, maar ik wil uiteindelijk ook weer langere afstanden gaan lopen. Zo is de training voor volgend jaar Alpe d’HuZes al gestart.

Het idee voor elke dag hardlopen komt niet bij JanWillem vandaan, maar bij Ron Hill. Deze man uit Groot-Brittanië liep 52 jaar achter elkaar iedere dag. Begin dit jaar is hij daar mee gestopt. Zie: Ron Hill stopt na 19.032 dagen.